Mit tegyünk a horkolás ellen?

A cikk szerzője: Asonor

Sokan nem tudják, hogy a horkolás nem kizárólag azért kellemetlen, mert másokat zavarhat, hanem egyéb szövődményeket is okozhat. Ezért nem szabad halogatni, hogy megtaláljuk a leghatékonyabb megoldást horkolás ellen.

Horkolás ellen A horkoló ember hosszú ideig észre sem veszi, hogy problémája van. Aki viszont mellette alszik, annál inkább! Általában ő szól, hogy tenni kellene valami a horkolás ellen, de nagyon fontos tudni, hogy ez ugyanúgy zavarja a horkoló egyént is, és a horkolás hosszú távon kellemetlen tüneteket okozhat.

Az elsődleges tünet, hogy a horkoló ember kialvatlan, kimerült. A horkolás krónikus alvászavarhoz vezethet, és mivel így a véráramba nem kerül elegendő oxigén, a szervezet nem tud alvás közben regenerálódni. Ezért van az, hogy az, aki horkol sokkal fáradtabban ébred reggel, mint amikor lefeküdt. Ezért is ajánlott a horkolás ellen tenni valamit, mielőtt a tünetek súlyosabbá válnak.

Mielőtt kiválasztanánk a kezelést a horkolás ellen, érdemes kideríteni, mi áll a horkolás hátterében. A horkolásnak rengeteg oka lehet, például a túlsúly, az allergia, az asztma vagy a túlzott alkohol- illetve kávéfogyasztás vagy egy gyógyszer mellékhatása. Ritkán, de előfordulhat, hogy egy, a horkoló egyén még nem diagnosztizált betegségének tünete, ezért is fordulhat elő, hogy bizonyos esetekben a bizonyítottan hatékony szerek nem hatásosak a horkolás ellen.

Ha szeretne a témával összefüggő cikkeket olvasni, kattintson a kulcsszavakra: Horkolás kezelése | Horkolás megszüntetése

Ha nem valamilyen betegség áll a háttérben, a horkolás ellen a leghatásosabb megoldás az olyan orrcsepp vagy orrspray. Az Asonor orrspray hatását klinikailag végzett tesztek bizonyítják, de a hatékonyság növelése érdekében érdemes több frontos is elvenni a harcot a horkolás ellen. Túlsúly esetén például a horkolás ellen ajánlott készítmények használata mellett ajánlott a diéta is, a kettő együttes alkalmazása sikeresebbé teszi a horkolás ellen tett lépéseket.

Újra hangsúlyozzuk, hogy olyan esetekben, amikor egy bizonyítottan sikeres horkolás ellen kifejlesztett készítmény nem hatásos, ajánlatos mihamarabb szakorvoshoz fordulni, a horkolás oka ugyanis más betegség is lehet, illetve egyéb szövődményeket is előidézhet.

Fontos tehát, hogy a horkolás ellen nem kizárólag a másokkal szembeni „könyörületből”, hanem magunk miatt is muszáj tennünk: hiszen az egészségünk forog kockán.

Kedvezményes kezdőcsomag

Kattintson ide a kedvezményes csomag igényléséhez.

Amennyiben szeretne többet megtudni a témáról, kattintson a kulcsszóra

Vásárlói vélemény

Pintér Attila

Miután elkezdtem adagolni a z Asonor-t, a horkolásom csökkent.

Pintér Attila vagyok, 58 éves. Körülbelül másfél hónapja használom az Asonor-t. Nagyon erősen horkoltam és az alvásdiagnosztika során, alvási apnoét állapítottak meg nálam. Ez azzal járt, hogy nagyon fáradtan és kábultan ébredtem és reggelente elég nehezen tudtam helyrerázódni. Miután elkezdtem adagolni a z Asonor-t, a horkolásom csökkent. Tisztább fejjel ébredek és sokkal hamarabb regenerálódok reggelente, a napközbeni teherbírásom is sokat javult.

- Pintér Attila, Budakalasz, 2011.02.10.

Más érdekes cikkek

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat A nevem Ivett.
Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal: ugyfelszolgalat@asonor.org
(06) 1 999 6211

Asonor® horkolásgátló
Asonor® horkolásgátló

Szabaduljon meg a horkolástól! Javítson életminőségén

Pénzvisszafizetési garancia

Dán találmány

Természetgyógyász ajánlásával

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.