Az Asonorról

Hogyan kell az Asonor®-t használni?      Miért horkolunk?      Orvosi információk      Életminőség      Horkoláskezelés      EU - engedély     

Miért horkolunk?

A horkolás akkor jelentkezik, ha a légzés akadályozva van. Ezt okozhatja egy megfázás vagy egy anatómiai rendellenesség az orrban vagy a torokban.

De a horkolás leggyakoribb oka az, hogy a torkunkban levő és a torkunkat körülvevő izmok alvás közben túlságosan ellazulnak. Ez azt jelenti, hogy a toroknyílás leszűkül, és a légáramlás akadályozva lesz. Mivel az embernek arra van szüksége, hogy egyforma mennyiségű levegő áramoljon a tüdejébe, a belégzés gyorsasága növekszik. Megnő a nyomás torokban, és a nyelvcsap valamint a lágyíny vibrálni kezd. A hangot, amit ez a vibrálás okoz, horkolásnak hívják.

Ebből kifolyólag a horkolás az alvás alatt kialakuló akadályozott légzés jele. Minél szűkebb a toroknyílás, annál hangosabb a horkoló hang.

Gyakori a horkolás?

Igen! A horkolás gyakori jelenség, amely azóta létezik, amióta az emberek alszanak. Az ide vonatkozó számítások szerint annyira gyakori, hogy majdnem minden második lakásban van horkoló. A férfiak gyakrabban horkolnak, mint a nők. Ez különbség a korral kiegyenlítődik.

A horkolás zavarhatja a jó éjszakai alvást!

Ha horkol, a légzése rendszertelenné válik. Alvás közben ez levegővétel-kihagyást okozhat. Egy-egy ilyen szünet akár 10 másodpercig is eltarthat, és sokszor ismétlődhet az éjszaka folyamán. Ön nem feltétlenül tudatosítja ezeket légzészavarokat de az alvása zavart lesz. Ez azt jelenti, hogy a teste nem kapja meg azt a pihenést, amire szüksége van. Az eredmény az, hogy ébredéskor fáradt, ami nem tesz jót az egészségének. A kutatások azt mutatják, hogy a horkolók esetében sok betegség - mint például a magas vérnyomás, szívinfarktus vagy agyvérzés (impotencia, migrén, fejfájás) - kialakulásának a veszélye magasabb.

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.