Horkolás veszélyei

A cikk szerzője: Asonor

A horkolás a legtöbb ember szerint csupán kellemetlenség, főként a házastársak, szobatársak számára, ám még ma is nagyon kevesen tudják, hogy a horkolás veszélyekkel járó alvászavar lehet.

Horkolás A horkolás valójában alvás közben fellépő légzési rendellenesség, mely különböző mértékben lehet veszélyes a szervezetre nézve. Amikor valakinél légúti szűkület jön létre, a levegő nehezen jut át a garaton, ez a garatfal és a hangszálak megremegtetését idézi elő, ebből következik a horkolás hanghatása.

Súlyos esetben a horkolás olyan mértékű légzéskimaradást eredményezhet, mely révén az alvó ember akár egy percig is levegő nélkül maradhat, majd felriadva levegő után kapkod. Olykor horkolás révén ez akár százszor is megismétlődhet egyetlen éjszakai alvásciklus alatt.

A horkolás elsődleges egészségügyi szövődménye a krónikus kialvatlanság, ami elősegíti a szervezet ellenálló képességének csökkenését. Sok esetben az emberek nincsenek is tisztában azzal, hogy a horkolás az oka állandó fáradtságuknak.

Súlyosabb szövődményei is vannak ennek az állapotnak, hiszen ha alvás közben a szervezet nem jut elegendő oxigénhez, akkor a vér oxigénszintje csökken, a széndioxid szint és az adrenalin emelkedik. Sok esetben ez az oka a hipertóniának, a magas pulzusnak, a szívritmuszavarnak, továbbá pszichés problémák okozója is lehet. Az sem utolsó szempont, hogy az agysejtek csökkenése, illetve regenerálódása szoros összefüggésben áll a kiegyensúlyozott oxigénellátással, mely az éjszakai horkolás révén zavarttá válik, felborul az egyensúly, súlyos esetben akár stroke-hoz is vezethet.

Ha szeretne a témával összefüggő cikkeket olvasni, kattintson a kulcsszavakra: Amikor a gyerek horkol | Horkolás oka

A horkolás nagyon sokáig nem tartozott a betegségek közé, egy kellemetlen rendellenességnek gondolták még az orvosok is, ám az utóbbi évek kutatásai bebizonyították a szervezetben létrejövő változásokat, a horkolás lehetséges szövődményeit, és azóta igen sok írás jelent meg az alváscentrumok jelentőségéről, lehetőségéről, melyek segítenek megállapítani a horkolás súlyosságát, valamint az okokat.

A régi tévhit, hogy a horkolás nem veszélyes csak kellemetlen, keményen tartja magát. Az emberek többsége meg sem említi orvosának, holott ennek tudatában akár a diagnózis is sokkal könnyebb lenne egyes betegségek esetén, továbbá megelőző intézkedéseket lehetne tenni.

Azt még kevesebben tudják, hogy a horkolás akár egy háttérben megbúvó betegség tünete is lehet, ezért érdemes az okokat feltárni, hiszen a legtöbb esetben van mit tenni a horkolás ellen.

A horkolás a legtöbb esetben az életmód következménye (elhízás, jóllakottan alvás, dohányzás, alkoholfogyasztás, stb.), ám még a gyerekeknél is előfordul 10%-ban, így egészen bizonyos, hogy más is meghúzódhat a horkolás hátterében.

A horkolás szövődményei igen súlyos állapotok lehetnek, és mivel egyre több módszer létezik a horkolás megszüntetésére, érdemes tenni valamit a megszüntetés érdekében.

Kedvezményes kezdőcsomag

Kattintson ide a kedvezményes csomag igényléséhez.

Amennyiben szeretne többet megtudni a témáról, kattintson a kulcsszóra

Vásárlói vélemény

Kiss-Torma Melinda

A 13 nap után elkezdett hatni és azóta megint csendesek az éjszakáink.

Tisztelt Asonor service.
Én már végső elkeseredésemben rendeltem meg az Asonor orrcseppet, aminek így utólag is nagyon nagyon örülök. A férjemet 2 éve műtötték a horkolása miatt, szegény nagyon megszenvedte. Minden rendben is volt egy évig, egyáltalán nem horkolt. Nagy volt az öröm, de aztán 1 év után sajnos minden kezdődött előlről! Gondoltam, itt már semmi sem segíthet. Aztán kénytelen voltam ismét az internet elé ülni és keresni valamit, mert így nem tudom elviselni az éjszakákat. Rátalátam az Asonor orrcseppre és megrendeltem. Alig vártam, hogy megérkezzen, 2 nap alatt házhoz is szállították. Aztán teltek a napok, de az elején nem használt. Elkeseredtem, de nem mondtam a férjemnek. Gondoltam most már használja el az egészet, hátha... és igen, a 13 nap után elkezdett hatni és azóta megint csendesek az éjszakáink. Végre!!!
Köszönettel:

- Kiss-Torma Melinda, Nagykanizsa, 2011.02.28.

Más érdekes cikkek

Ügyfélszolgálat

Ügyfélszolgálat A nevem Ivett.
Kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal: ugyfelszolgalat@asonor.org
(06) 1 999 6211

Asonor® horkolásgátló
Asonor® horkolásgátló

Szabaduljon meg a horkolástól! Javítson életminőségén

Pénzvisszafizetési garancia

Dán találmány

Természetgyógyász ajánlásával

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.