FAQ - Gyakran ismételt kérdések

Kattintson a kérdésre a válasz megtekintéséhez.

 1. Hogyan kell az Asonort használnom?
 2. Az Asonort minden este lefekvés előtt kell alkalmazni. Utána már ne egyen, ne igyon, ne is mosson fogat, mivelhogy ez a készítmény hatását csökkenti. A fejét döntse hátra és az adagolóból annyi oldatot pumpáljon mindkét orrlyukba, hogy az oldatot a torkában érezze. Többnyire 3-4 befújás elegendő mindkét orrlyukba. Ügyeljen arra, hogy az oldat ne maradjon az orrban, mert a hatását akkor tudja kifejteni, ha a torokban érezhető.

  Az adagoló úgy lett kifejlesztve, hogy az oldatot inkább sugárban adagolja, mint sprayben, vagy porlasztva (amit a többi orrspray készítményeknél használnak), hogy megakadályozza az oldat orrbanmaradását.

  Az Asonor általában már az első éjszakától kezdve hatékony, de előfordul, hogy a hatás az alkalmazás kezdetétől számítva akár 14 napot is késhet.

 3. Milyen hosszan tart az Asonor hatása?
 4. A lefekvés előtti mindkét orrlyukba történő 3-4 befújásnál a készítmény hatása többnyire 7-8 óra után kezd csökkenni.

  Ha a hatás korábban csökken, vagy ha azt szeretné elérni, hogy hosszabban tartson, növelje meg az adagot 4-5 befújásra mindkét orrlyukba.

 5. Mik az Asonor használatával járó mellékhatások?
 6. Nincs semmi mellékhatás, ami az Asonor használatával járna.

 7. Terhes vagyok, használhatom az Asonort a terhességem és a szoptatás ideje alatt?
 8. Igen, mindenki használhatja a készítményt.


 9. Miért horkolunk?
 10. A horkolás akkor jelentkezik, ha a légzésünk akadályozva van. Ezt okozhatja egy megfázás, vagy egy anatómiai rendellenesség az orrban vagy torokban.
  De a horkolás leggyakoribb oka az, hogy a torkunkban levő és a torkunkat körülvevő izmok alvás közben túlságosan ellazulnak. Ennek következtében a torok szövetei megereszkednek, leszűkítve a légutat. Megnő a nyomás a torok hátsó részében, ami a nyelvcsap és lágy íny vibrálását okozza. A hangot, amit ezek a vibrálások okoznak, horkolásként ismerjük.

  Kutatások azt mutatják, hogy a lakosság körülbelül 42%-a horkol, ebből 60% férfi és 40% nő. A horkolást gyakran társadalmi problémaként emlegetik. Súlyosabb állapot a sleep apnoea, ami a lakosság csak 2%-át érinti.

  A horkolás az életminőség romlásához vezethet, ami érrendszeri megbetegedésekben, magas vérnyomásban, stresszben, fejfájásban, obstruktív sleep apnoea-ban, csökkent szexuális funkciókban és korai elhalálozásban nyilvánulhat meg.

 11. Miért kellene tennem a horkolásom ellen?
 12. Erre sok jó oka lehet. Elsősorban, a horkolása valószínűleg zavarja azokat, akiknek ezt hallgatniuk kell éjjelente. Másodszor, a horkolás káros az egészségére.
  Nemzetközi kutatások azt mutatják, hogy a horkolóknak csökken az életminőségük, amit a migrének, fejfájások, érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, csökkent szexuális funkciók és korai elhalálozás okoznak.

 13. Hogyan fejti ki hatását az Asonor?
 14. Az Asonor megszünteti a horkolás okát. Ez egy kényelmes és egyszerű kezelés, ami megszabadítja önt a sok kellemetlenségtől, amit a horkolás okoz. Az Asonor nedvesíti és lágyítja a torok nyálkahártyáját és egyidejűleg enyhén feszesíti a torok izomzatát. Ez azt jelenti, hogy a légzés könnyűvé és akadálymentessé válik, sőt a száj sem szárad ki, ami szintén a horkolók gyakori panasza reggelente.

 15. Ha abbahagyom az Asonor használatát, újrakezdődik a horkolásom?
 16. Igen, nagy valószínűséggel.


 17. Miért nem használ nekem az Asonor?
 18. Az Asonor 4-ből 3 embernél működik.

  Ha az Asonor Önnek nem használ, megtörténhet, hogy helytelenül használja a készítményt. Hogy biztos legyen a helyes használatban, olvassa el a "Hogyan kell az Asonort használnom?" című fejezetet.

  Ha az Asonor így sem működik, azt ajánljuk, keresse fel orvosát, mivel lehetséges, hogy az Ön esetében nem közönséges horkolásról van szó és más tényezők is okozhatják.

  Ez lehet akár egy megfázás, esetleg az orr vagy torok anatómia rendellenessége, vagy a legsúlyosabb esetben a Sleep Apnoea. Ezekben az esetekben az Asonor használatát nem ajánljuk.

 19. Hol gyártják az Asonort?
 20. Az Asonort az EU-ban egy GMP által jóváhagyott gyárban gyártják.

 21. Hol vásárolható meg az Asonor? Kapható vény nélkül is?
 22. Az Asonor vény nélkül kapható.

 23. Nem találtam választ a kérdésemre - mit tegyek?
 24. Ha a kérdésére nem talált választ, küldhet nekünk e-mail-t és mi válaszolunk Önnek. E-mail küldésére kattintson ide.

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.