Az Asonorról

Hogyan kell az Asonor®-t használni?      Miért horkolunk?      Orvosi információk      Életminőség      Horkoláskezelés      EU - engedély     

Horkolás, alvászavarok és életminőség

Tények a horkolásról

A horkolás lerombolhatja a szexuális életet.

Felmérések szerint, a horkolás minden negyedik párkapcsolat esetében tönkreteszi a szexuális életet. Huszonöt százalékuk alszik külön, hogy elkerülje a lármát, míg a fele beismeri, hogy ez hatással van a kapcsolatukra.

Az Asonor orrspray klinikailag bizonyított.

Az Asonor hatékonyságát vezető tudósok és egyetemi kórházak bizonyították széleskörű klinikai kutatásokban Londonban és Koppenhágában. Az eredmény és ügyfeleink visszajelzései is azt mutatják, hogy a horkolás 4 személyből közel 3-nál megszűnt vagy jelentősen csökkent.

Nemzetközi kutatás azt mutatja, hogy a horkolóknak jelentősen alacsonyabb az életminőségük.

A horkolás életminőség-csökkenést eredményezhet, ami érrendszeri megbetegedésekben, magas vérnyomásban, stresszben és korai halálban nyilvánul meg.

Azoknál a nőknél, akik horkolnak, 2-szeres a veszélye érrendszeri megbetegedés kialakulásának.

Egy amerikai kutatás szerint, melyet Dr. Frank Hu a Harvard School of Public Health-ről végzett Bostonban (Massachusetts) a horkolás és súlyos érrendszeri megbetegedésekről 72 000 egészségügyi nővéren azt mutatja, hogy az érrendszeri betegségek kialakulásának jelentősen magasabb a veszélye a horkoló nőknél.

A horkolóknak 3-szor gyakrabban van fejfájásuk és migrénjük.

Egy kutatócsoport a National Institute of Agingen Marylandben 206 krónikus napi fejfájásban szenvedő és 507 alkalmi fejfájásban szenvedő személy horkoló szokásait tanulmányozta. Összesítve a rendszeres horkolás 3-szor gyakoribb volt a fejfájásos pácienseknél, mint a kontrolcsoport személyeinél.

A horkolók szexuális funkciói is befolyásolva vannak.

Egy angol kutatás, melyet Dr. Madani végzett 5000 horkolón, csökkentett szexuális funkciókat mutat.

A horkolás a terhes nőknél szövődmények veszélyével jár.

Egy ausztrál kutatás a terhes nők esetében összefüggést vet fel a horkolás és a gyakoribb terhességi szövődmények között.

Súlyos horkolóknál obstruktív sleep apnoea szindróma (OSAS) alakul ki.

Kutatások azt mutatják, hogy a súlyosan horkoló betegek többségénél faringeális aferens és eferens idegszálléziók vannak. Ezek a léziók okozhatják a felső légutak összezáródását az OSAS-nál. Mivel nem tudjuk, melyik súlyos horkolónál alakul majd ki az OSAS, a horkolás korai hatékony kezelése javasolt.

A férj és apa a horkolást-gyógyító műtét után halott.

A norvég Knut Edland elhatározta, hogy műtéti eljárásnak veti magát alá, hogy megszabaduljon horkolásától. 9 nappal a műtét után a férj és apa meghalt.

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.