Az Asonorról

Hogyan kell az Asonor®-t használni?      Miért horkolunk?      Orvosi információk      Életminőség      Horkoláskezelés      EU - engedély     

Horkolás orrcsepp – Használjon Asanor orrsprayt a horkolás ellen!

Az Asonor orrspray hatékonyan megszünteti a horkolás okát. Ez egy egyszerű, mégis hatékony gyógymód, amely megszabadítja az alkalmazóját a horkolás okozta kellemetlenségektől.

Adobe pdfAsonor használati útmutató

Asonor® orrspray

Asonor® orrspray, 30 ml:
Összetevők: nátrium-klorid, glicerol, poliszorbát 80, EDTA, kálium-szorbát.
Alkalmazás: Orrsprayként.
Adagolás: 3-4 befújás mindkét orrlyukba lefekvés előtt. Éreznie kell az oldatot a torokban. További tudnivalók az alkalmazásról - itt...
Mellékhatások: Az Asonor használata során nem figyeltünk meg semmiféle mellékhatást.
Csomagolás: Orrspray, 30 ml. Kb. 25 alkalomra elegendő.
CE: EEC Directive 93/94/EEC.
US FDA CDER listing - a csomagoló kódja: 024804

Gyártja:
TannerMedico A/S
Agern Allé 3
2970 Horsholm
Denmark

Hogyan kell az Asonort használnom?

Megszüntethető a horkolás orrcsepp segítségével: használja az Asonort minden este lefekvés előtt! A cseppentés után már ne egyen, ne igyon, ne is mosson fogat, mert ez a készítmény hatását csökkenti! Döntse hátra a fejét, és az adagolóból annyi oldatot pumpáljon a két orrlyukba külön-külön, hogy az oldatot a torkában érezze. Általában 3-4 befújás elég szokott lenni orrlyukanként. Ügyeljen arra, hogy az oldat ne maradjon az orrban, mert nem szűnik meg a horkolás orrcsepp segítségével, csak akkor, ha az oldat a torokban érezhető!

A fentiek elősegítésének érdekében az adagoló úgy lett kifejlesztve, hogy az oldatot inkább sugárban adagolja, mint sprayben vagy porlasztva (a legtöbb orrspray készítménynél ilyet használnak), ezáltal megakadályozza az oldat orrban maradását.

Az Asanor igen hatékony, általában már az első éjszakától kezdve megszüntethető a horkolás orrcsepp segítségével, de előfordul, hogy a hatás az alkalmazás kezdetétől számítva akár 14 napot is késhet. Ne adja fel!

Milyen hosszan tart az Asonor hatása?

Ha lefekvés előtt mindkét orrlyukba 3-4 befújást végez, a készítmény hatása általában 7-8 óra után kezd csökkenni.
Ha a hatás korábban csökken, vagy ha azt szeretné elérni, hogy hosszabb ideig szűnjön meg a horkolás orrcsepp használata után, növelje meg az adagot 4-5 befújásra mindkét orrlyukba.

Mik az Asonor használatával járó mellékhatások?

Nincs semmilyen mellékhatás, ami az Asonor használatával járna.

Terhes vagyok, használhatom az Asonort a terhességem és a szoptatás ideje alatt?

Igen, mindenki használhatja a készítményt, aki szeretné, hogy elmúljon a horkolás orrcsepp használatával.

Miért horkolunk?

A horkolás kellemetlen hangja akkor keletkezik, ha légzésünk valamilyen módon akadályozva van (megfázás, anatómiai rendellenesség az orrban vagy a torokban). A leggyakoribb oka a torkunkban levő és a torkunkat körülvevő izmok alvás közbeni túlságos ellazulása. Ekkor a torok szövetei megereszkednek, így leszűkítve a légutat. A torok hátsó részében megnő a nyomás, ez pedig a nyelvcsap és a lágyíny vibrálását okozza. A hangot, amit ezek a vibrálások okoznak, horkolásként ismerjük. Ez a kellemetlen hang, a horkolás orrcsepp segítségével megszüntethető!

Kutatások szerint a lakosság kb. 42%-a horkol, ebből 60% a férfi és 40% a nő. Mivel a horkolás nem csupán a horkoló egyént érinti, hanem mindenkit, aki vele egy légtérben alszik, gyakran társadalmi problémaként emlegetik a horkolást. Súlyosabb állapot a sleep apnoea, ami a lakosságnak csak a 2%-át érinti.

Miért kellene tennem a horkolásom ellen?

Rengeteg oka lehet rá. Először is: horkolása valószínűleg zavarja az Önnel egy légtérben alvó személyeket. A családi béke megőrzése érdekében jó megoldás lehet a horkolás orrcsepp használatával való kiküszöbölése. Másodszor, a horkolás további egészségügyi kockázatokat rejt magában. Nemzetközi kutatások támasztják alá, hogy a horkoló egyének életminősége csökken, amit a horkolás okozta migrén, fejfájás, érrendszeri megbetegedések, magas vérnyomás, csökkent szexuális funkciók és korai elhalálozás okoznak.

Hogyan fejti ki hatását az Asonor?

Az Asonor az okot kezeli: megszűnik a horkolás orrcsepp használatával. Ez egy kényelmes és egyszerű kezelés: az Asonor nedvesíti és lágyítja a torok nyálkahártyáját, valamint enyhén feszesíti a torok izomzatát. Ezáltal a légzés könnyű és akadálymentes lesz, nem mellékesen a száj sem szárad ki - ami szintén a horkolók gyakori panasza reggelente.

Ha abbahagyom az Asonor használatát, újra kezdődik a horkolásom?

Igen, nagy valószínűséggel.

Miért nem használ nekem az Asonor?

Az Asonor 4-ből 3 embernél működik.
Ha Önnél nem szűnik meg a horkolás orrcsepp használata után, megtörténhet, hogy helytelenül használja a készítményt. Hogy biztos legyen a helyes használatban, olvassa el a "Hogyan kell az Asonort használnom?" című fejezetet.

Ha az Asonor így sem működik, azt ajánljuk, keresse fel orvosát, mivel lehetséges, hogy az Ön esetében nem közönséges horkolásról van szó, és ezt más tényezők is okozhatják. Ez lehet akár egy megfázás, esetleg az orr vagy a torok anatómia rendellenessége vagy a legsúlyosabb esetben a sleep apnoea. Ezekben az esetekben nem szűnik meg a horkolás orrcsepp segítségével, sőt, az Asonor használatát ilyenkor nem is ajánljuk.

Hol gyártják az Asonort?

Az Asonort az EU-ban egy GMP által jóváhagyott gyárban gyártják.

Hol vásárolható meg az Asonor? Kapható vény nélkül is?

Az Asonor vény nélkül kapható.

Nem találtam választ a kérdésemre, mit kell tennem?

Ha a kérdésére nem talált választ, küldhet nekünk egy e-mail-t, és mi válaszolunk Önnek. e-mail küldésére kattintson ide!

Záradék: A honlapunkon közölt vélemények és megnyilvánulások azon vásárlók személyes, valós tapasztalatait tükrözik, akik használták az Asonor terméket. A vélemények emailben illetve eredeti formában és aláírva érkeznek hozzánk. Az itt leírt eredmények személyenként különbözhetnek. Az egyedi eredményeket, hatásokat független intézmény nem vizsgálta át, ugyanakkor a vélemények valódiságát közjegyző hitelesíti.